Κύριος αρχιτεκτονικήΤο παλάτι του επισκόπου στο Peterborough: Μια αρχαία επιβίωση που είναι συνονθύλευμα περιόδων, υλικών και υφών

Το παλάτι του επισκόπου στο Peterborough: Μια αρχαία επιβίωση που είναι συνονθύλευμα περιόδων, υλικών και υφών

Μια θέα στο εξωτερικό του ανακτόρου και του καθεδρικού ναού Peterborough από τους κήπους προς τα νότια. Πίστωση: Paul Barker / Life Country

Από τα μεσαιωνικά θεμέλια μέχρι την πρόσφατη ανανέωσή του, το παλάτι του επισκόπου υπήρξε καμβάς στο οποίο οι διαδοχικοί επισκόποι του Peterborough έχουν αφήσει τα διακριτικά τους σημάδια. Ο Jeremy Musson επισκέφθηκε το Country Life το 2001, με τον Paul Barker να φωτογραφίζει.

Κάθε Τρίτη επανεξετάζουμε ένα άρθρο αρχιτεκτονικής από τα αρχεία της Χωρικής ζωής - αυτή την εβδομάδα, βλέπουμε ένα κομμάτι για το παλάτι του Επίσκοπου στο Peterborough, το οποίο γράφτηκε από τον πρώην αρχιτέκτονα αρχιτεκτονικής Jeremy Musson τον Ιανουάριο του 2001.


Το Ανάκτορο του Επισκόπου στο Peterborough είναι ένα πολύπλοκο παλιμψέστ - ένα συνονθύλευμα περιόδων, υλικών και υφών. Εισαγόμενη από τους ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και στη σκιά του δυτικού άκρου της ισχυρής εκκλησίας του καθεδρικού ναού, το σκηνικό της είναι εκπληκτικά sylvan το καλοκαίρι. Τα ψηλά πλατάνια περικλείουν μεγάλους χλοοτάπητες, τα απομεινάρια ενός διαμορφωμένου πάρκου που υποστήριζε κάποτε το γαλακτοκομείο του παλατιού.

Το ίδιο το ανάκτορο είναι μια αρχαία επιβίωση, μέρος των καταλυμάτων του αρχικού προκοπίου του ηγουμένου, που χρονολογείται τουλάχιστον μέχρι τον 12ο αιώνα. Κατά τη διάλυση, η μονή έγινε καθεδρικός ναός και τα καταλύματα της ηγουμένης έγιναν ένα ανάκτορο του επίσκοπου (επιβεβαιωμένο με επιχορήγηση το 1541). Παραμένει σήμερα η επίσημη κατοικία του επισκόπου του Πίτερμπορο, που αντιπροσωπεύει μια μακρά ιστορία εκκλησιαστικής κατοχής σπασμένη μόνο από την Κοινοπολιτεία.

Το παλάτι προσεγγίζεται ακόμα μέσω της Πύλης του Ηγουμένου του 13ου αιώνα, διακοσμημένο με αρχαίες λαξευμένες μορφές αγίων και στις δύο πλευρές. Το μπροστινό μέρος του κεντρικού συγκροτήματος του ανακτόρου βλέπει ανατολικά προς το παλιό μοναστήρι και το χώρο της αρχαίας τράπεζας των μοναχών, μέρος του οποίου είναι ένα εκλεπτυσμένο arcading που μπορεί να δει κανείς στον παρακείμενο κήπο του τριανταφυλλιού.

Μια βεράντα του 19ου αιώνα οδηγεί στην ωραία θολωτή είσοδο, αρχικά στο υπόγειο του ισογείου του ηλιακού συγκροτήματος του ηγουμένου του 13ου αιώνα. Το μεγάλο αίθριο βρισκόταν βόρεια του ηλιακού και μια μεγάλη αίθουσα έτρεξε βορρά-νότου προς το δυτικό άκρο του καθεδρικού ναού, με θέα το μοναστήρι. Στα ανατολικά υπάρχει μια προσθήκη του πρώτου 16ου αιώνα, με δύο ξεχωριστά παράθυρα κάθετου ορίζοντα στον πρώτο όροφο. Αυτά τα παράθυρα φέρουν το rebus του ηγουμένου Kirton, ή Kirkton, μια εκκλησία (kirk) στέκεται σε ένα βαρέλι (τόνος). Το δωμάτιο που φώτιζε ήταν αρχικά γνωστό ως Πύλη του Ουρανού. Βρισκόταν πάνω από μια πύλη, από καιρό γεμάτη.

Η είσοδος στο τέλος του 13ου αιώνα στο παλάτι του επισκόπου. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Ορίστε πίσω από αυτό είναι μια διώροφη γκάμα σε μεγάλο βαθμό ξαναχτίστηκε μετά την Κοινοπολιτεία. Μια επιπλέον προσθήκη στα ανατολικά, αρχικά καταλύματα προσωπικού, σχεδιάστηκε από τον Edwin Lutyens το 1897. Τα δωμάτια πίσω από το κεντρικό, δυτικό μέτωπο που βλέπει στον κήπο είναι ως επί το πλείστον από τον 19ο και τον 20ό αιώνα, αλλά η παρατυπία του σχεδίου και ενδείξεις της ουσιαστικής τοιχοποιίας στο σώμα της δυτικής κλίμακας υποδηλώνουν ότι υπάρχει πιθανώς περισσότερο μεσαιωνικό ύφασμα σε αυτό το τμήμα από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Ο Donald Mackreth, αρχαιολογικός σύμβουλος του Κοσμήτορα και του Κεφαλαίου, εφιστά την προσοχή σε ένα σχέδιο του Edward Blare, ο οποίος εργάστηκε στον καθεδρικό ναό στη δεκαετία του 1830 (ο ίδιος σχεδίασε τους πάγκους των χορωδιών από τότε που αφαιρέθηκαν). Δείχνει σαφώς ότι το δυτικό μέτωπο του ανακτόρου ήταν ακόμα εν μέρει μεσαιωνικό αυτήν την ημερομηνία. Ο πληρέστερος σύγχρονος απολογισμός των καταλυμάτων του ηγουμένου πριν την αναμόρφωση εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά, που δημοσιεύθηκε το 1902 από τη Mary Bateson, στην ιστορία της χώρας Victoria για το Northamptonshire . Τα καταλύματα ερευνήθηκαν το 1539 κατά τη στιγμή της Διάλυσης και οι μετρήσεις και το περιεχόμενο δημοσιεύθηκαν από την πηγή αυτή στην Ιστορία της Εκκλησίας στο Peterburgh (1686) από τον Simon Gunton, προϊστάμενο του καθεδρικού ναού της Αποκατάστασης.

Ένας χώρος, παρεκκλήσι και γραφεία χτίστηκαν μεταξύ 1156 και 1175. Ο οικοδόμος του ισχυρού ναού της εκκλησίας ήταν ο ηγούμενος Benedict, ο οποίος επίσης έχτισε μια μεγάλη αίθουσα με δωμάτια επισκεπτών, που ολοκληρώθηκε μετά το θάνατό του στις αρχές του 13ου αιώνα. Ο ηγούμενος Robert της Lindsay έκτισε την πύλη του ηγουμένου μεταξύ 1214 και 1222 και ο διάδοχός του πρόσθεσε το ηλιακό που αποτελεί τον πυρήνα του σημερινού παλατιού. Ένα νέο ξωκλήσι χτίστηκε επίσης τον 13ο αιώνα. Ο Γκόντον κατέγραψε ότι ο ηγούμενος Κίρτον (ηγούμενος 1496-1528) πρόσθεσε «ένα καλό παράθυρο στο τόξο του, με θέα στο μοναστήρι» και ένα θάλαμο στο σπίτι του, γνωστό ως Πύλη του Ουρανού ».

Το 1539, κατά την Διάλυση, οι μετρήσεις της αίθουσας ελήφθησαν ως μήκος 32 μαρτύρων κατά πλάτος 12 μαρτύρων και ο μεγάλος θάλαμος ήταν 33 μέτρα από τα 10 ναυπηγεία. Ο Gunton κατέγραψε ότι ο Thomas Dove, Επίσκοπος του Peterborough στις αρχές του 17ου αιώνα, ήταν «σαν ο επίσκοπος του S Paul, ένας εραστής της φιλοξενίας, διατηρώντας ένα πολύ ελεύθερο σπίτι και έχοντας πάντα μια πολυάριθμη οικογένεια». Τον Μάιο του 1635, ο Αρχιεπίσκοπος Laud έμεινε στο Παλάτι και κατέγραψε: «Ο Επίσκοπος [Francis Dee] με κατέστρεψε στο σπίτι του και μου έδωσε μεγάλη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της διαμονής μου εκεί. »Ο Gunton έγραψε με ενθουσιασμό τις χαμένες δόξες του παλατιού:« Ένα κτίριο πολύ μεγάλο και εντυπωσιακό όπως η σημερινή εποχή μπορεί να καταθέσει. όλα τα δωμάτια κοινής κατοικίας που χτίστηκαν πάνω από τις σκάλες, και από κάτω ήταν πολύ δίκαιες θόλοι και ωραία κελάρια για διάφορες χρήσεις. Η μεγάλη αίθουσα, ένα μεγαλοπρεπές δωμάτιο, που κρατιόταν στο ανώτερο άκρο στον τοίχο, πολύ ψηλά πάνω από το έδαφος, τρεις μεγαλοπρεπείς θρόνοι, όπου τοποθετούσαν καθισμένους τους τρεις βασιλικούς ιδρυτές, σκαλισμένους περιέργως από ξύλο, βαμμένο και χρυσό, το οποίο το 1644 τραβήχτηκαν και σπασμένα σε κομμάτια ».

Η αυλάκωση της τράπεζας των μοναχών, στο παλάτι του Επισκόπου, αυξήθηκε στον κήπο. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Η ίδια η μεγάλη αίθουσα πωλήθηκε και κατεδαφίστηκε για τα υλικά της. Ο Gunton κατέγραψε με το να απολαύσει το ναυάγιο του πλοίου, οδηγώντας από τη μεγάλη οροφή της αίθουσας στην Ολλανδία. Ο επίσκοπος White Kennett, ένας επίσκοπος του Peterborough του τελευταίου 18ου αιώνα και ενεργός αντιβαρύς, μετέφερε το πιστοποιητικό του John Cope, του ξυλουργού και του John Lovein, τοιχοποιού. Το 1661 ανέφεραν τη δυνατότητα να επιστρέψουν το ανάκτορο όπως ήταν το 1642, όταν τα κτίρια χτίστηκαν όλα με ελεύθερα πέτρινα μέσα και έξω, τη Μεγάλη Αίθουσα και το Noble Chapell, τους θαλάμους του παρεκκλησίου, ένα μεγάλο θάλαμο που ονομάζεται ... το μεγάλο πράσινο θάλαμο και τα κελάρια κάτω από τα κτίρια αυτά, καθώς και μια μεγάλη τραπεζαρία, αλλά και αρκετοί άλλοι χώροι διαμονής, οι οποίοι ήταν όλοι πολύ ικανοί για τις στέγες Tymber και τους τοίχους με ελεύθερη πέτρα Ashler μέσα και έξω ». Η εκτίμησή τους για πλήρη αποζημίωση ήταν £ 8, 000. Παρατήρησαν επίσης ότι:

«Τα υπόλοιπα κτίρια έμειναν τόσο μπερδεμένα και χωρισμένα σε πολλές κατοικίες, που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να καταστούν λειτουργικά για τη χρήση του Μητροπολίτη χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν πολλά χωρία και κτίσματα που χτίστηκαν ή αλλιώς πολλά από αυτά τα δωμάτια πρέπει να τραβηχτούν κάτω και απομακρύνονται μαζί, η οποία θα κοστίσει τουλάχιστον οκτακόσιες λίρες. Αλλά με την οικοδόμηση του μανδύα και άλλων περασμάτων, όπως περιγράφεται στον κύριό μου, μπορεί να επισκευαστεί διαφορετικά και να γίνει χρήσιμος για την αξία τριακοσίων ογδόντα λιβρών ».

Φαίνεται ότι η τελευταία πορεία πιθανότατα επιδιώχθηκε. Το 1663, ο επίσκοπος Laney, για τον οποίο έγιναν αυτές οι εκτιμήσεις, μεταφράστηκε στο Ely, όπου ξανακτίστηκε το παλάτι αυτό το 1667.

Ένα καθιστικό στο παλάτι του επισκόπου. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Η εξέλιξη του ανακτόρου του 18ου αιώνα καθίσταται ασαφής από μεγάλες αλλαγές του 19ου αιώνα. Ο ιστορικός Peterborough MT Meddowes σημείωσε ένα λεπτό από την Peterborough Gentlemen's Society, η οποία αναφέρθηκε το Φεβρουάριο του 1731 στον επίσκοπο Robert Clavering, ο οποίος τέσσερις μήνες πριν «έκανε πολύ σημαντικές αλλαγές στο παλάτι του» και «είχε κάποιο μέρος του Δυτικού Μετώπου ... '. Τα παράθυρα φύλλων εισήχθησαν και το ζευγάρι παράθυρα κόλπων στο νότιο μέτωπο που εμφανίστηκαν στις χαράξεις και τις ακουαρέλες του 19ου αιώνα πρέπει να έχουν προστεθεί τον 18ο αιώνα. Μια χάραξη δείχνει τη βεράντα στα ανατολικά που ήταν γοτθική του 18ου αιώνα και ένα σύνολο πάγκων στην αίθουσα υποδηλώνει ότι μπορεί να υπήρχαν κάποια περαιτέρω εσωτερικά έργα αυτή τη στιγμή.

Ένας πρώην βιβλιοθηκονόμος του καθεδρικού ναού Peterborough, ο Revd EG Swain, έγραψε σε άρθρο της Εκκλησιαστικής Συνέλευσης News (May 1931) ότι «τα πιο σύγχρονα μέρη του ανακτόρου χτίστηκαν από τον επίσκοπο John Hinchcliffe το τελευταίο τέταρτο του 18ου αιώνα»., αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Έχει επίσης προταθεί από την Τζέιν Μπράουν ότι Hinchcliffe μπορεί να έχει απασχολήσει Repton με βάση το παλάτι. Η Canon Owen Davys, στην αυτοβιογραφία του A Long Life's Journey (1913), υπενθύμισε τις αλλαγές που έκανε ο πατέρας του (Επίσκοπος Γιώργος Ντέιβις): «Παλιές εικόνες δείχνουν ότι όπου χτίστηκε ένα ασυνήθιστο τετράγωνο μπλοκ, υπήρχαν τρία όμορφα σπίτια. «Τα φράγματα μπορούν να φανούν στο φόντο του πορτρέτου του Επίσκοπου John Parsons και στο σχέδιο του Blore που αναφέρθηκε παραπάνω.

Βεβαίως ολόκληρη η βόρεια πτέρυγα ανοικοδομήθηκε αυτή τη στιγμή. Είναι πιθανό ότι αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει από τον WJ Don thorn, ο οποίος παρουσίασε σχέδια αλλαγών στο Deanery στο Peterborough το 1842. Ο Donthorn εξειδικεύτηκε σε ένα είδος Tudor Pi cturesque με ισχυρή γεύση της Ανατολικής Αγγλίας που έχει ηχώ στο έργο εδώ. Ο Davys έγραψε το 191 ότι η νέα πτέρυγα περιελάμβανε μια νέα ζυθοποιία, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη (αποκαλούμενη «αίθουσα επιχειρήσεων»). Η επόμενη μείζονα φάση της κατασκευής ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1860 για τον επίσκοπο Francis Jeune.

Η Πύλη του ηγουμένου των αρχών του 13ου αιώνα, που είδαμε από το χώρο του παλατιού του Επισκόπου. Τα παράθυρα έχουν ενημερωθεί αλλά τα σκαλισμένα στοιχεία είναι πρωτότυπα. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Σε αντίθεση με τις αλλαγές του 18ου αιώνα, αυτές είναι αρκετά καλά τεκμηριωμένες μεταξύ των εγγράφων που σώζονται τώρα στο Κέντρο Εγγραφής της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Bermondsey. Ένα δάνειο από τους εκκλησιαστικούς Επιτρόπους ύψους £ 2.000 (εξασφαλισμένο με τα έσοδα του δολώματος) έγινε για «τη βελτίωση και την αλλαγή του παλιού πολύ ενοχλητικού παλατιού στο Peterborough». Τα σχέδια, τα οποία δεν επιβιώνουν, καταρτίστηκαν από τους αρχιτέκτονες Waring και Blake της οδού 42 Parliament Street στο Westminster και εγκρίθηκαν από τον Euan Christian, Surveyor στους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, στις 24 Νοεμβρίου 1864.

Ο Thomas Waring ήταν μαθητής του Charles Tyrrell και φαίνεται ότι εργάστηκε κυρίως στο Λονδίνο για δημόσια έργα. Ο νεκροτρόγος του στο The Builder στις 16 Ιανουαρίου 1886, σημείωσε ότι «Αν και ένας εξαιρετικός συντάκτης, colourist, και φοιτητής της Βασιλικής Ακαδημίας, αυξανόμενη πρακτική νωρίς οδήγησε τον κ. Waring σε prosaic γεγονότα». Το κόστος των εργασιών 1864-65 στο παλάτι του επισκόπου ήταν διπλάσιο από την αρχική εκτίμηση και χρειάστηκε ένα επιπλέον δάνειο £ 1.800. Μια επιστολή από τους αρχιτέκτονες (Ιούνιος 1865) αναφέρει ότι: «η αρχική πρόθεση ήταν να κατασκευαστεί μόνο ένα καινούργιο τραπεζαρία με δύο αίθουσες» και «να σχηματιστεί μια νέα κεντρική σκάλα». Το τελευταίο κάλυψε μια περιοχή αυλής ορατή στις αρχές του 19ου αιώνα.

Καθώς όμως προχώρησαν τα έργα, το πολύ πλαστικοποιημένο ύφασμα προσευχόταν να χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση και ως εκ τούτου η αίθουσα εισόδου έπρεπε να ξαναχτιστεί ("ο τελευταίος κόλπος της αίθουσας εξαιρέθηκε") και τα δωμάτια πέραν του "εκσπλαχνισμένου ... και ανακατασκευάστηκε με ουσιαστικό τρόπο, και το πάτωμα καθ 'όλη τη στήριξη και την ανοικοδόμηση ». Επίσης, ζητήθηκε πρόσθετη στέγαση εξυπηρέτησης μετά την αρχική εκτίμηση. Στην αίθουσα, η εργασία του 1860 είναι εμφανής στο ανανεωμένο πέτρινο σκαλοπάτι και στους πυλώνες και στο όμορφο πάτωμα πλακιδίων Minton. Η τραπεζαρία αυτών των έργων, που τώρα χρησιμοποιείται ως σαλόνι, έχει ψηλά γοτθικά παράθυρα αναγέννησης που βλέπουν νότια πάνω από τον κήπο. Η διακόσμηση γύψου περιλαμβάνει κάρδακια, τριφύλλια και τριαντάφυλλα. Η κεντρική σκάλα, η οποία είναι απότομη και κωνική, οδηγεί σε μια ευρεία προσγείωση, με μια arcade απλών μυτερό τόξων.

Ο Canon Davys στην αυτοβιογραφία του αναφέρεται στην απώλεια μιας ωραίας παλιάς σκάλας και της γκαλερί στον πρώτο όροφο και περιέγραψε τη νέα σκάλα ως «κατασκευασμένη έτσι ώστε να προτείνει την καταβύθιση ενός ανυποψίαστου επισκέπτη από την κορυφή στο κάτω μέρος». Το 1869, ο επόμενος επίσκοπος του Peterborough, William Magee, ανέθεσε ένα νέο ιδιωτικό παρεκκλήσι. Έτρεξε ανατολικά-δυτικά κατά μήκος της βόρειας πλευράς του παλατιού, και κατέλαβε αυτό που πιστεύεται ότι είναι η περιοχή του κατεδαφισμένου μεγάλου θαλάμου. Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Edward Browning του Stamford, ο οποίος επίσης κλήθηκε να παράσχει κελάρια και μια νέα κουζίνα. Ο οικοδόμος ήταν ο John Thompson.

Μια λεπτομέρεια της τώρα κατεδαφισμένης δυτικής σειράς του ανακτόρου από ένα πορτρέτο του επίσκοπου Parsons. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Τα σχέδια και τα λειτουργικά σχέδια του παρεκκλησίου επιβιώνουν και κρατιούνται στο Γραφείο Καταγραφής του Northampton. Δείχνουν ένα όμορφο πέτρινο κτίριο με ένα απροσδόκητο καφενείο στα ανατολικά, με όμορφα παράθυρα σε πρόωρο αγγλικό στιλ. Οι εσωτερικοί πάγκοι ήταν διατεταγμένοι σε συλλογικό στυλ. Το κτίριο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1870. Κατεψυγμένο στη δεκαετία του 1950, το εσωτερικό του φαίνεται να μην έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα μικρότερο ιδιωτικό παρεκκλήσι σε ένα πρώην κελάρι κρασιού, στο βόρειο τμήμα της αίθουσας, στο οποίο αποκαλύφθηκε η δομή του 12ου αιώνα. Το 189 1 ο Επίσκοπος Man dell Creighton και η σύζυγός του ξεκίνησαν ένα βιβλίο ημερολογίου για την καταγραφή αλλαγών. Το μέτωπο εισόδου πήρε τη σημερινή του μορφή εκείνη την χρονιά, όταν τα παλιά φύλλα του πρώτου ορόφου αντικαταστάθηκαν με μύλους και παράθυρα και η απόδοση απογυμνώθηκε. Η κουζίνα και η πτέρυγα των παιδιών (στα νότια) έλαβαν την ίδια μεταχείριση το 1895.

Περαιτέρω προσθήκη προσωπικού προστέθηκε σε λαϊκό στυλ με σχέδια του Lutyens για τον Hon Edward Carr Glyn, ο οποίος έγινε Μητροπολίτης το 1897. Αυτή η προσθήκη, η οποία εμπλέκεται καλά με την παλαιότερη σειρά νότου, ολοκληρώθηκε το 1898. Η σύζυγος του Επίσκοπου Lady Mary Glyn, ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή ενός σκαλιστή καμινάδα στο σαλόνι, τώρα στην τραπεζαρία, και τα βαθύ μπλε De Morgan κεραμίδια στο τζάκι εκεί και στα υπνοδωμάτια.

Ένα παράθυρο κόλπου στο παλάτι του επισκόπου. © Paul Barker / Χωρική ζωή

Σήμερα, το παλάτι παραμένει η επίσημη κατοικία του Επισκόπου του Peterborough και φροντίζεται καλά από τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και τον σημερινό Επίσκοπο, τον Rt Revd lan PM Cundy και τη σύζυγό του Jo, που και οι δύο ενδιαφέρονται έντονα για την ιστορία του . Από τη δεκαετία του 1950, το Παλάτι έχει διαιρείται λογικά σε τρία μέρη. Η νότια πτέρυγα φιλοξενεί τώρα το Επισκοπικό Γραφείο και δύο διαμερίσματα. Ο επίσκοπος έχει ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κεντρικού συγκροτήματος, και τα γραφεία του καταλαμβάνουν τμήματα του ισογείου αφήνοντας τα μεγαλύτερα δωμάτια για επίσημες προσλήψεις.

Αυτά τα δωμάτια φιλοξενούν επίσης τα ιστορικά πορτρέτα της συλλογής του παλατιού. Οι περισσότεροι από τους προηγούμενους επισκόπους, περιλαμβάνουν ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σύνολο στην τραπεζαρία. Αυτά τα τρία είναι νεαρών ανδρών που απεικονίζονται σε αυτό που είναι πιθανώς ακαδημαϊκό φόρεμα, ένα με κόκκινο και δύο με μαύρο χρώμα με περίτεχνη χρυσή πλεξούδα. Ο κόκκινος αριθμός περιέχει μια νέα διαθήκη στα ελληνικά, ανοικτή στις Πράξεις των Αποστόλων. οι αριθμοί σε μαύρο κράτημα εβραϊκών κειμένων.

Μια θεωρία είναι ότι συνδέονται με τον επίσκοπο Richard Cumberland, έναν φίλο του Samuel Pepys. Ένα τέταρτο πορτραίτο στην αίθουσα, μιας παρόμοιας ημερομηνίας, τώρα θεωρείται ότι είναι του Cumberland. Οι νεαροί άνδρες, των οποίων τα άθικτα μαλλιά υποδηλώνουν ότι είναι Πουριτάνοι, χτυπάνε μια νότα σοβαρής πνευματικής έρευνας, κατάλληλη για μια κατοικία αιώνων επιστημόνων και κληρικών.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη Country Life στις 11 Ιανουαρίου 2001.


Κατηγορία:
Ο Pol Roger ανοίγει αρχαία μπουκάλια σαμπάνιας κατά την εκσκαφή
Νόστιμες συνταγές με σούδα