Κύριος κήπουςΟ κήπος του Cotswolds στο Banks Fee: Θεαματική θέα, ένδοξη φράχτη και κήπο κουζίνας που παράγει κουτιά λαχανικών για όλη την οικογένεια

Ο κήπος του Cotswolds στο Banks Fee: Θεαματική θέα, ένδοξη φράχτη και κήπο κουζίνας που παράγει κουτιά λαχανικών για όλη την οικογένεια

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή. Πίστωση: Val Corbett / Χωριό ζωής

Οι εκπληκτικές όψεις ξεκινούν από ποικίλα τυπικά στοιχεία, από τον γκρίζο γαύρο μέχρι τον μεγάλο κήπο της κουζίνας, σε αυτόν τον γαλήνιο κήπο Cotswold. Η μη Morris πραγματοποίησε επίσκεψη. φωτογραφίες από τον Val Corbett.

Από την προφυλαγμένη αυλή εισόδου στο Banks Fee - ένα ευρύ κτίριο Cotswold του 18ου αιώνα που βρίσκεται πάνω από το πάρκο Gloucestershire - ο επισκέπτης καλωσορίζεται από άψογες εκτάσεις από γκρέιπ γκρέιπ και τσιμπιδάκι και γοητευμένος από ζευγάρια παχουμένων γλειφιτζούρι Quercus ilex που έχουν ενθαρρυνθεί να αναπτυχθούν μεταξύ τους. Το μάτι τραβιέται έπειτα από τα βελούδινα τετράγωνα του χλοοτάπητα και το αντίθετα χαλαρό δεντρολίβανο μέχρι τις έντονες αναλαμπές της κυριολεκτικής υπαίθρου που έφερε την Κέιτ και τον Χιου Σλόουν στο Γκλόστερσαϊρ από το Σάσεξ πριν από 16 χρόνια.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

«Είχαμε κάνει πριν - έκανε ένα κήπο από το τίποτα - στο πρώτο σπίτι μας», εξηγεί η κυρία Sloane καθώς αποκαλύπτει τον κήπο της αυλής, που σχεδιάστηκε από την Arne Maynard ως μια σειρά ρηχών ταράτσες που συνδέουν το μπροστινό μέρος του σπιτιού με τον όμορφο βικτοριανό στάβλοι.

"Ο κήπος του Sussex ήταν ένα από τα πρώτα έργα της Arne. Η όλη διαδικασία ήταν μια μεγάλη καμπύλη μάθησης για όλους μας, αλλά το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν υπέροχο.

Μετά από λίγο, όμως, υπήρχε η αίσθηση ότι ο Γκάτγουικ «γινόταν όλο και πιο κοντά» και η οικογένεια άρχισε να κυνηγάει ένα πιο απομονωμένο μέρος για να ζήσει.

«Όταν φτάσαμε στο Τέλος Τραπεζών το 2002, ο κήπος ήταν εγκαταλειμμένος: τα πάντα είχαν χλοοτάπητα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ξηροί πέτρινοι τοίχοι είχαν φύγει και ο μπροστινός κήπος ήταν σκυρόδετος κύκλος περιστροφής».

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Ο πλέον διάσημος κ. Maynard κλήθηκε ξανά για βοήθεια. «Μία από τις πρώτες ιδέες του Arne ήταν να προσφέρει μια ματιά στην άποψη να σας προσελκύσει παρά να αποκαλύψει τα πάντα με τη μία».

Παράλληλα με την εισαγωγή του εμπορικού του σήματος με τέλεια αποκοπή και αντιστάθμισμα της μεσογειακής φύτευσης, επανέφερε τους μαλακούς τοίχους πέτρας. Μια ορθογώνια πισίνα ήταν επίσης κάτω από ένα wisteria-επενδυμένα πέτρινο κιγκλίδωμα που συνδέει την είσοδο αυλή με την ταράτσα κάτω.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Οι Sloanes αποφάσισαν να σταματήσουν πριν ασχοληθούν με τον υπόλοιπο κήπο τριών στρεμμάτων, ο οποίος έφτασε σε περίπου επτά στρέμματα όταν συμπεριλαμβάνεται το αρχαίο νηπιαγωγείο το οποίο είναι χαλιναρισμένο με χιονισμένες και νάρκισσους την άνοιξη.

Η δόξα του Banks Fee είναι η φανταστική του θέα, αλλά αυτό έρχεται σε μια τιμή: σχεδόν όλα κάτω από το σπίτι είναι σε μια απότομη πλαγιά. Υπήρξε αξιοσημείωτο ότι το κεφάλι-ξύσιμο για το τι πρέπει να κάνει με το γκαζόν στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ο κ. Maynard ήταν πρόθυμος να προσθέσει πρόστιμο, αλλά, τελικά, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η περιοχή απλή και να αφήσουμε τη γύρω ύπαιθρο να μιλήσει για τον εαυτό της.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Το πάρκο δεν είχε αγγιχτεί για δύο γενιές και ο κ. Sloane έχει απολαύσει την ευκαιρία να βγάλει φράχτες και δέντρα, καθώς και να δημιουργήσει μια λίμνη. Τα δέντρα έχουν γίνει ένα νέο πάθος και υπάρχει ένα εκκολαπτόμενο αρμπόριο.

Η αποκατάσταση του περιβραχιασμένου κήπου της κουζίνας ήταν η επόμενη στην ημερήσια διάταξη και αυτή τη φορά η Mary Keen προσκλήθηκε να χαράξει τον τεράστιο κλίση του χώρου. «Είναι μισό γήπεδο ποδοσφαίρου», λέει ο Richard Ottaway. Αυτός και η σύζυγός του, η Άννα, είναι γενικοί κηπουροί, έχοντας μετακομίσει με τους Sloanes από το Sussex στο Gloucestershire.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Όταν το ζευγάρι έψαχνε την ιστορία του κήπου της κουζίνας, βρήκαν φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1860 που αποκάλυψαν πολλά βικτοριανά θερμοκήπια. Σήμερα, αυτά έχουν αντικατασταθεί από θερμοκήπια Alitex, σε συνεχή χρήση που παράγουν ντομάτες, σταφύλια και κύπελλα βολβών χειμερινής ανθοφορίας για το σπίτι. Είναι επίσης σπίτι για μια ήπια γήρανση καρέκλα ατμόπλοιο, η οποία έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μέρη του κ. Sloane για να ξεφύγουν και να σκεφτούν μεταξύ των ωραία πράσινο.

Μια σειρά από μονοπάτια, χαμηλά τοιχώματα αντιστήριξης από τοπικούς φράκτες πέτρας και κιβωτίων, τώρα διαλύουν τον τεράστιο κήπο της κουζίνας και ένας οπωρώνας έχει φυτευτεί στην κορυφή ανάμεσα σε ένα μεγάλο χορτάρι γεμάτο αγριολούλουδα την άνοιξη.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

«Είμαστε αρκετά αυτάρκεις για τα φρούτα και τα λαχανικά από τον Απρίλιο και μετά», λέει η κ. Sloane. Υπάρχουν άφθονα αγαπημένα, όπως τα κολοκυθάκια και τα μπιζέλια, καθώς και σπάνιες γεύσεις, όπως το γαρίφαλο που αναγκάστηκε σε vintage γλάστρες και το εξαιρετικά σκεπαστό Scorzonera. Υπάρχει ακόμη και μια μπαχιά γλυκού καλαμποκιού για φαγητό μόλις συλλεχθούν τα κοτσάνια. Πράγματι, υπάρχουν αρκετά προϊόντα για να στέλνουν εβδομαδιαία κουτιά λαχανικών στις κόρες τους στο Λονδίνο.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Τα περιθώρια συλλογής συγκεντρώνονται στην κορυφή του κήπου της κουζίνας για εύκολη πρόσβαση. Οι σαφείς σειρές της κυρίας Μαρίας έχουν μαλακώσει τα χρόνια, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν το σπίτι. Η παλέτα είναι ως επί το πλείστον λευκό, μωβ και μπλε, αναζωογονημένη με πανομοιότυπες ροζ ή ερυθρό φως φθινόπωρο Ipomoea lobata.

Το φάσμα των dahlias αυξάνεται διαρκώς και οι νέες τουλίπες δοκιμάζονται πάντοτε. Οι επιτυχίες αυτής της χρονιάς ήταν το Parrot του Tulipa Weber - ένα φανταστικό χάος του Eton από ροζ και λευκό που ξεφλούδισε με πράσινο χρώμα - και Bastogne Parrot, βαθύ κόκκινο με ωραία κίτρινη φραγκογραφία.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή

Νέα φύτευση έχει εισαχθεί στο ηλιόλουστο κατώτερο τμήμα του κήπου για να προσφέρει ένα ήσυχο σημείο ταφής για τη μητέρα της κ. Sloane. Στο κέντρο βρίσκεται ένα γλυπτό του Simon Allison, με βάση ένα από τα δέντρα από το γύρω πάρκο.

Από τη γενναιόδωρη, καμπύλη ξύλινη έδρα του Ray Coggins, μπορεί κανείς να σκεφτεί ολόκληρο το εξαιρετικά όμορφο σχήμα, το οποίο περιλαμβάνει το βιολέτα Geranium Rozanne, Dahlia Blanc y Verde και το After Eight του D. Twining - επίσης λευκό, αλλά με πιο σκούρο φύλλωμα αντίθεση. Η κ. Sloane είναι ευτυχής που βρήκε μια τόσο χαρούμενη λύση.

Ο κήπος στο Banks Fee, Gloucestershire. © Val Corbett / Χωρική ζωή


Κατηγορία:
Cheval Residences: Ζώντας τη μεγάλη ζωή στο Λονδίνο, δεν συνδέονται χορδές
Οι δοκιμές της συλλογής χιονιού: "Δεν υπάρχει αγάπη για έναν Heffalump ή έναν Grumpy;"