Κύριος αρχιτεκτονικήPitshill House: Μια 20ετής αποκατάσταση που δημιούργησε μία από τις καλύτερες έδρες της χώρας στο Δυτικό Σάσεξ

Pitshill House: Μια 20ετής αποκατάσταση που δημιούργησε μία από τις καλύτερες έδρες της χώρας στο Δυτικό Σάσεξ

Νότια υψόμετρο από τον κήπο στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για την Βιβλιοθήκη Εικόνων της Χωριάς Ζωής: Paul Highnam / Country Life Pictur
  • Κορυφαία ιστορία

Ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης έχει φέρει στο φως το σπίτι Pitshill House του 18ου αιώνα και τους κήπους του στη ζωή. Το έργο αφορούσε πολύ περισσότερο από απλή επιδιόρθωση, όπως εξηγεί ο John Martin Robinson, με τη φωτογραφία του Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life.

Το Pitshill House βρίσκεται σε μια θεαματική θέση, ακριβώς στα δυτικά του Petworth στο δυτικό Σάσεξ, με εκτεταμένη θέα σε ένα διαμορφωμένο combe προς το South Downs.

Το πάρκο δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1830, καθιστώντας ένα πρώτο από τα υπέροχα βλέμματα. Ήταν το θέμα ενός πορφυρού περάσματος του Ian Nairne στη σειρά «Κτίρια της Αγγλίας»: «Η κατάσταση είναι θαυμάσια ακόμη και για τα περίχωρα του Petworth. γιατί έχει μια τοποθεσία belvedere που αναζητούν Βόρεια προς Blackdown και Νότια προς τα Downs. Η κοιλάδα προς τα νότια είναι όμορφα διαμορφωμένη σε έναν τρόπο του δέκατου όγδοου αιώνα. αμέσως βγαίνει από το εξαιρετικό φυσικό τοπίο.

Υπάρχει ένα σπίτι στην περιοχή από τον 17ο αιώνα. Με την παρούσα μορφή του, ωστόσο, το κτίριο είναι ένα δροσερό νεοκλασικό κτίριο, με μια ομαλή πρόσοψη από λιθόστρωτο λιθόστρωτο, το οποίο αποτέλεσε το αντικείμενο ενός αξιοθαύμαστου επταετούς προγράμματος αποκατάστασης από τον Charles Pearson. Αυτό, ωστόσο, αφορούσε πολύ περισσότερο από την ανακαίνιση και την επισκευή. απαίτησε επίσης σημαντική ενίσχυση, ανασυγκρότηση και αρχιτεκτονική βελτίωση. Το αποτέλεσμα είναι μια υποδειγματική εξοχική κατοικία στην κλασσική παράδοση, η οποία έλαβε το βραβείο Γεωργιανού Ομίλου το 2017.

Πισίνα στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Στο πρόσφατο έργο έχουν συμμετάσχει διαδοχικοί σχεδιαστές. Μετά την απόκτηση του ακινήτου από τον κ. Pearson, εργάστηκε ως αρχιτέκτονας Christopher Smallwood, ο οποίος είχε ήδη εργαστεί γι 'αυτόν στο Λονδίνο και τη Σκωτία. Ο κ. Smallwood ήταν υπεύθυνος για τη γενική ιδέα ήδη από το 2000, συγκεκριμένα τη βελτίωση της κεντρικής αίθουσας για τη δημιουργία ενός υπέροχου χώρου, την τοποθέτηση μιας δευτερεύουσας σκάλας toplit και την προσθήκη μιας στέγης mansard με επιπλέον υπνοδωμάτια, καθώς και νέα δωρική βεράντα στη δυτική είσοδο.

Μπροστινή είσοδος στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων country life

Η συγκατάθεση για οικοδόμηση και άδεια οικοδόμησης δόθηκε για την εργασία αυτή, αλλά το πρόγραμμα παρακρατήθηκε από μακρές διαπραγματεύσεις για μια νέα διαδρομή για ένα μονοπάτι και ένα πύργο διαδρομής πέρα ​​από το κτήμα και μόλις το 2010 ξεκίνησε τελικά το κτίριο . Μέχρι αυτή την εποχή, ο κ. Smallwood αποσύρθηκε και το έργο ανέλαβε η McLeod & Aitken, μια εταιρεία Aberdeenshire που εργάστηκε επίσης στο κτήμα Dunecht του Pearsons.

Ο Edward Bulmer συνιστάται να εργάζεται στο εσωτερικό από τον Charles March (τώρα Δούκα του Ρίτσμοντ), για τον οποίο ο κ. Bulmer είχε εργαστεί στο Goodwood και οι Giles Quarme & Associates επελέγησαν ως αρχιτέκτονες για το νέο περίβλημα από σοβά πάνω από την κύρια σκάλα.

Stairwell στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη Βιντεοθήκη Βιβλιοθήκης

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης, ο Sandy Baxter, ένας έμπειρος τοπικός οικοδόμος, συνελήφθη μαζί με μια ομάδα κορυφαίων τεχνιτών, συμπεριλαμβανομένων των μαστόρων της Chichester Stoneworks (πρώην καθεδρικών ναών) και του Stephen Pettifer της Coade Ltd. Stevensons του Norwich για γύψο? Hesp & Jones για βαφή και επιχρύσωση. Jerry Rothman για την ξυλογλυπτική και τη χειροτεχνία. και AT Cronin για παραπετάσματα και ταπετσαρίες.

Ο Simon Johnson του Bath πήρε τον κήπο και το ευρύτερο τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει ένα ανακατασκευασμένο ha-ha και επισκευές σε ένα κέλυφος σπίτι, καθώς και ένα parterre και το καλοκαιρινό σπίτι. Τα λεπτά λεπτομερή αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην συμμετοχή του κ. Pearson στο σχέδιο και στην κατανόηση ότι μια αισθητική αργά-Regency ταιριάζει καλύτερα στον ιστορικό χαρακτήρα του σπιτιού όπως είχε εξελιχθεί.

Shell σπίτι στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη Βιβλιοθήκη εικόνων για την Life Life

Το σπίτι του 17ου αιώνα, αρχικά ονομάστηκε Χολμς, ήταν το έργο ενός μαντείου Petworth και είχε γκράβες και μια προβολική διώροφη βεράντα, παρόμοια με την επιβιωμένη Dean House στο κοντινό Tillington. Καταγράφεται σε σχέδιο του 1785 από τον SH Grimm, τον ελβετικό αρχαιολόγο που κατέγραψε τα κτίρια του Sussex.

Το κτήμα αποκτήθηκε το 1760 από τον William Mitford, έναν κάτοχο του Northumberland Mitfords του Mitford. Ο γιος του, William, κληρονόμησε το 1777 και ανέστειλε το σπίτι ως έδρα του, αποκτώντας σχέδια από τον John Soane.

Το σχέδιο Soane για την προσθήκη μιας νέας σειράς με δύο μεγάλες ορθογώνιες αίθουσες υποδοχής (τώρα το σαλόνι και την τραπεζαρία) που πλαισιώνουν μια κεντρική αίθουσα για να δημιουργήσει ένα νέο ανατολικό μέτωπο πραγματοποιήθηκε, αν και η εκτέλεση έγινε από τον John Upton, επιθεωρητή στο κτήμα Petworth, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του Μήτφορντ, ο οποίος είχε φήμη ως ερασιτέχνης αρχιτέκτονας. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1800.

Νότια αίθουσα εισόδου στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Το νέο κεντρικό ανατολικό μέτωπο βλέπει στην άσπρη λίμνη Portland και τα άλλα υψώματα είναι γυψοσανίδας για να ταιριάζουν, με ομαλή πρόσοψη στο ισόγειο.

Το κεντρικό αέτωμα έχει κλαδιά παλάμης Coade που πλαισιώνουν ένα μάτι και τα μπαλκόνια του παραπέτου της οροφής είναι επίσης πέτρα Coade. Η λεπτομέρεια του αετώματος και οι οκταγωνικοί πίνακες σε κάθε πλευρά του παραθύρου του πρώτου ορόφου εμφανίζουν το προσωπικό χέρι του Μίτφορντ και του επιθεωρητή του Upton, αλλά το σχέδιο και οι καλές αναλογίες ακολουθούν τα σχέδια του Σοάιν.

Περαιτέρω δουλειά έγινε σε ένα ελληνικό πνεύμα τη δεκαετία του 1830 από τον William Townley Mitford (1817-89), οπότε η είσοδος μετακινήθηκε προς τα δυτικά και το σύνολο έγινε σε ένα συμπαγές ορθογώνιο μπλοκ. Το γύρω πάρκο ήταν επίσης διαμορφωμένο εκείνη την εποχή.

Προβολή τοπίου στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Η διακόσμηση με εύθραυστα κλασσικά κεραμίδια και μαρμάρινα καμινάκια στα κύρια δωμάτια χρονολογείται σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη φάση της εργασίας. Ο γιος του William Townley, Col William Kenyon Mitford (1857-1943), με τη σειρά του, πρόσθεσε μια μονόχωρη επέκταση αίθουσας μπιλιάρδου στα βόρεια στα τέλη του 19ου αιώνα.

Μετά το θάνατό του, το σπίτι και το πάρκο πωλήθηκαν το 1959 από τον William Slade Mitford στον Sir Colville Barclay, 14ο Bt. Σύμφωνα με τη συναίνεση μετά το δεύτερο πόλεμο για τη μείωση και τη διαμόρφωση των σπιτιών, ο νέος ιδιοκτήτης κατεδάφισε την πτέρυγα και τη βεράντα του μπιλιάρδου και αφαιρέθηκε το σοκάρι, κάνοντας μια επίπεδη οροφή στη θέση του.

Παρά το ξέσπασμα του υφάσματος, η νοτιοανατολική γωνία του σπιτιού υπέστη αυξανόμενη καθίζηση, καθώς είχε κατασκευαστεί σε έτοιμο έδαφος. Σταδιακά, το σπίτι επιδεινώθηκε από έλλειψη συντήρησης.

Το 1997, αγοράστηκε από τον κ. Pearson, ο οποίος σχεδίαζε να την αποκαταστήσει ως την κύρια εξοχική κατοικία του. Δεν περίμενε ότι θα χρειαστούν 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο.

Νότια υψόμετρο από τον κήπο στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Ο κ. Pearson είναι ο δεύτερος γιος του 3ου Viscount Cowdray και, μετά το θάνατο του πατέρα του, κληρονόμησε το μεγάλο κτήμα Dunecht στο Aberdeenshire - ο μεγαλύτερος αδελφός του, Michael, κληρονόμησε την Cowdray στο Sussex. Πώλησε το βαρύ βικτοριανό σπίτι στο Dunecht, αποκαθιστώντας ένα παλιό σπίτι του πύργου στη θέση του, διατηρώντας όλη την γη και αγόρασε το Pitshill στο Δυτικό Σάσεξ ως την κύρια εξοχική κατοικία του.

Έφερε μερικά από τα περιεχόμενα του νότιου Dunecht, κυρίως τα ωραία γεωργιανά πορτρέτα στην τραπεζαρία και δημιούργησε μια νέα συλλογή ειδικά για το Pitshill: πίνακες σχετικές με το θέμα του Αρκαδικού τοπίου και τα κατάλληλα έπιπλα Regency.

Σχέδιο αίθουσα στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Το κλειδί για το αναζωογονημένο εσωτερικό είναι η κεντρική αίθουσα κλιμακοστασίου, σχεδόν πλατεία σε σχέδιο και η αύξηση του πλήρους ύψους του σπιτιού. Ήταν αλλοιωμένη στη δεκαετία του 1950 όταν απέκτησε μια επίπεδη οροφή με ωφέλιμο φωτισμό οροφής, περισσότερο σαν ένα θερμοκήπιο παρά ένα κομψό γεωργιανό φεγγίτη. Ο νέος θολωτός θόλος είναι ένα κυματοειδές βαμάριου της παραγωγής του Πάνθεον που πλαισιώνει ένα κεντρικό περίβλημα και έχει σπαρτάλια με αετό του Πιραιναίου.

Μια σημαντική λεπτομέρεια ήταν η εισαγωγή της ενδιάμεσης ζωφόρου ανθεμίου γύρω από τους τοίχους στο επίπεδο του πρώτου ορόφου, γεγονός που βοηθά στον καθορισμό του αρχιτεκτονικού χώρου.

Όπως διακοσμούνται από τον κ. Bulmer, οι τοίχοι στο ισόγειο είναι μαρμάρινοι και το πάνω μέρος είναι ζωγραφισμένο με ένα νεοκλασικό πράσινο, που αποτελεί ένα κατάλληλο υπόβαθρο για τα μεγάλα κλασικά τοπία από τον Antonio Zucchi. Αυτά ήταν αρχικά ζωγραφισμένα για την αίθουσα του Robert Adam στο Compton Verney στο Warwickshire, από όπου είχαν αφαιρεθεί και πουλήθηκαν στην Αμερική πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μελέτη στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life

Αποκομμένοι για το Pitshill, τα υπέροχα πλαίσια που ενέπνευσε ο Adam σχεδιάστηκαν από τον κ. Bulmer, σκαλισμένο από τον Julian Stanley και επιχρυσωμένο από τους Simon Cooper και Stanley. Ο κ. Bulmer σχεδίασε τα επιχρυσωμένα τζάμια και τις πινακίδες στο σαλόνι και την τραπεζαρία. το τελευταίο είναι επικαλυμμένο με πρασινωπό κοπάδι από τον Allyson McDermott ως φόντο στα γεωργιανά πορτρέτα από το Dunecht.

Το σαλόνι είναι ζωγραφισμένο σε πράσινο (aqua) και ένα πυκνό κρέμασμα των επιπέδων των κλασσικών τοπίων είναι προσαρμοσμένο στις ηλιόλουστες απόψεις των παραθύρων. Οι εκπληκτικοί πολυεσικοί πολυέλαιοι σε αυτά τα δωμάτια και ο πολυελαίμης Colza με αποχρώσεις τουλίπας στην αίθουσα κλιμακοστασίου υπενθυμίζουν τα ωραία εξαρτήματα φωτισμού Regency από το Hancock & Rixon, doyens του εμπορίου τους, στο Windsor Castle.

Παρόλο που πληροφορείται ιστορικά, η διακόσμηση και η επίπλωση είναι χαλαρές και άνετες, όπως αρμόζει σε ένα οικογενειακό σπίτι. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε μια σειρά γοητευτικών υπνοδωματίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της νέας οροφής mansard. Αυτά και η κομψή οβάλ σκάλα στον τελευταίο όροφο είναι νέα σχέδια.

Νότια υψόμετρο από τον κήπο

Τα κυριότερα δωμάτια διατηρούν τον πλούτο των ιστορικών τους λεπτομερειών, συμπεριλαμβανομένων των επιχρυσωμένων γκαρντ σομφών, των μαρμάρινων καμινάδων και του πλακόστρωτου δαπέδου της αίθουσας των κλιμακοστασίων, η οποία διατηρήθηκε από τον κ. Pettifer.

Η αποκατάσταση και αναβίωση του ίδιου του σπιτιού συνοδεύεται από τη φροντίδα που αφιερώνεται στο γύρω τοπίο με βάση την προσεκτική έρευνα του κ. Johnson. Αυτό το έργο έχει αποκαταστήσει τα ιστορικά χαρακτηριστικά και πρόσθεσε τα κατάλληλα νέα έργα, κυρίως το ανατολικό πάρκο αντιστάθμισης, με τα νέα αγάλματα του Coade και το περίπτερο της πισίνας, το οποίο βοηθά να ριζώσει το σημαντικό ανατολικό μέτωπο στη θέση του. Το γεωργιανό σπίτι κελύφους, μια σπάνια επιβίωση, έχει επισκευαστεί και ολοκληρωθεί και είναι για άλλη μια φορά ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Pitshill.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσεχούς εργασίας, που είναι κάτι περισσότερο από ένα έργο διατήρησης, ήταν να καταστήσει το Pitshill μία από τις καλύτερες έδρες της χώρας στο Δυτικό Σάσεξ.

Τραπεζαρία στο Pitshill House, Δυτικό Σάσεξ © Paul Highnam για τη βιβλιοθήκη εικόνων Life Life


Κατηγορία:
Πώς να φτιάξετε τη κοτόπουλο και τη μπέϊκον πίτα της Jane Hornby
Οι ιδιοκτήτες σκύλων, πιο αδύναμοι και πιο υγιείς, ανακαλύπτουν μελέτες